0

Un platou picant care aminteste de traditiile Indiei, unde condimentele sunt la mare pret si activeaza digestia.
Din aceeasi familie ca si broccoli, conopida, sora la fel de valoroasa a acestuia, este ingredientul principal al acestui deliciu alaturi de cartofi si condimentele specificie. Pe cat de sanatoasa, pe atat este si savuroasa in special pentru cei carora le place gustul picant.

Conopida cunoscuta si ca „varza de Cipru”, provine din Ciprul antic si exista inca de acum 2.500 de ani. Aceasta a fost cultivata in Persia antica si in Egipt, Italia, iar in secolul 16 a ajuns si pe continentul european.
Contine enzime, proteine, are 21 de calorii, vitaminele C, A, B1, B6, B2, fosfor, zinc, calciu, magneziu, fier, mangan, caroten, cupru, nu are colesterol, nu contine amidon .
Previne bolile de inima si atacul cerebral, ajuta enorm la detoxifierea organismului,este bun anticangerigen, antireumatic, energizant natural, antianemic, scade nivelul colesterolului si sprijina sistemul imunitar. Are efect benefic asupra dentitiei prin fosforul continut.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu